Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1

Tu składacie swoje Karty Postaci
Wygląd: (Opis lub art, albo oba)
Imię/Imiona:
Nazwisko:
Specjalizacja: (Trener/Koordyntor/Hodowca, można kilka)
Zawód: (Nie obowiązkowe ale jest to coś jak hobby, np. Brock jest hodowcą i kucharzem, Misty trenerem/liderem i wędkarzem itd. Zawód dowolny tylko uzasadniony, ma to wpływ na grę)
Region: (Region w którym zaczyna się Twoja przygoda)
Styl gry: (Bardziej fantasy albo horror? Gra będzie się działa w uniwersum Pokemon ale będzie szła trochę w wybranym przez Ciebie kierunku)
Historia:(Postaraj się uwzględnić dlaczego wybrałeś daną specjalizację czy zawód i dlaczego ruszasz w podróż, możesz tu wspomnieć o ewentualnym rywalu czy przyjaciołach oraz o tym jak zdobyłeś pierwszego Pokemona ale możesz go też dostać w trakcie przygody )
Starter: (Twój pierwszy pokemon, nie musi to być typowy starter,ważne by był pierwsza formą ewolucyjna i nie był pokemonem legendarnym, zacznie na 5Lv)

Wygląd: (Opis lub art, albo oba)
Imię/Imiona:Arvin
Nazwisko:Storm
Specjalizacja: Trener/Hodowca
Zawód: Hodowca odkrywca
Region: Kanto
Styl gry:casual fantasy
Historia:Od wielu lat mieszkałem w jednym miejscu w mieście Vermilion. Zawsze chciałem podróżować najchętniej z kimś "przed wyruszeniem w podróż zbierz drużynę", i pewnego dnia stało się mój kolega z pracy Christopeher znalazł na obrzeżach miasta zranionego eevee i przynósł go do mnie z zapytaniem co robić. zabraliśmy go do centrum pokemon. Po wyleczeniu maluch nie chciał opuścić mojego boku a Christopeher podrzucił pomysł by wyjechać z tąd i odkrywać nieznane. Bałem się zostawić pracę i wyjechać pracuje jako logistykl. Na samym początku byłem sceptyczny ale w końcu udało mu się mnie namówić. i tak oto wyruszyliśmy we 3 w nieznane.
Starter:Eevee

? Postać: Oliver Max
?️ Wygląd
Kaelen mierzy 191 cm wzrostu, jest potężnie zbudowany — ramiona szerokie, pierś wyrzeźbiona jakby wykuł ją Bóg wojny, brzuch pokryty wyraźnym, twardym kaloryferem, który połyskuje w świetle jak stal. Jego skóra ma oliwkowy odcień, z licznymi bliznami na przedramionach i karku, śladami po dawnych bitwach i kontaktach z dzikimi Pokémonami.
Twarz surowa, o ostrzejszym profilu, szczęka kwadratowa, nos prosty, oczy ciemnoszare jak burzowe niebo — głębokie, ale wiecznie czujne. Jego spojrzenie potrafi przebić duszę. Długie, ciemne włosy sięgają mu do ramion, zazwyczaj splecione z tyłu w luźny warkocz. Nosi czarny, ciężki płaszcz ze skóry Mightyeny, pod którym skrywa metalowe okucia na barkach i pas z Pokéballami oraz rytualnym nożem. Na palcu nosi pierścień z onyksem, pamiątkę po ojcu.
Cała jego postawa mówi: „Nie próbuj — chyba że chcesz zostać zmiażdżony.”
? Imię: Kaelen
? Nazwisko: Rooke
⚥ Płeć: Mężczyzna
? Wiek: 28 lat
✨ Specjalizacja: Trener, Pogromca Cieni (ekspert od duchów i ciemności)
? Zawód: Były najemnik, obecnie Łowca Reliktów i starożytnych Pokémonów
? Region: Hisui (późniejsze Sinnoh, lecz akcja toczy się już współcześnie w dzikich, niezbadanych rejonach — m.in. niebezpieczne południe Sinnoh i rozpadliny gór Coronet)
? Styl gry:
Dark Survival Fantasy
? Historia:
Urodził się w osadzie najemników poza głównymi miastami — gdzie ludzie żyli surowo, walczyli o przetrwanie i traktowali Pokémony nie jak przyjaciół, lecz jak narzędzia wojny. Od dziecka szkolony w walce, polowaniu i taktyce, ale nie pasował do świata brutalnych, bezrefleksyjnych zabójców. Był zbyt… wrażliwy. Gdy jego starszy brat zginął po opętaniu przez duchowego Pokémona, Kaelen porzucił miecz i ruszył w samotną podróż.
Przysiągł zrozumieć, czym są „cienie” — nie tylko te, które kryją się w lesie, ale i te wewnątrz ludzkiego serca. Od lat bada zapomniane ruiny, przemierza nawiedzone miejsca, tropi zjawiska, które nawet Liga unika. Jego celem jest odnaleźć Złamany Ołtarz — starożytną lokację związaną z Pokémonami duszy i cienia.
Ma jednego przyjaciela — Fen, młody badacz, którego uratował z ruin w pobliżu Veilstone. Fen to jego przeciwieństwo — cichy, inteligentny i zupełnie nieprzygotowany na walkę. Kaelen go chroni… być może zbyt silnie, zbyt emocjonalnie.
Ma też rywala: Orkan Vale — były najemnik z jego wioski, teraz łowca nagród dla Ligi. Ich relacja jest pełna jadu, szacunku i przemocy. Spotkania są rzadkie, ale każde kończy się krwią.
---
? Starter Pokémon:
Zorua (Hisui form) – samiec, Lv 5
Typ: Normal/Ghost
> Opis: Znaleziony w grobowcu pod ruinami Solaceon, przywiązany do Kaelena przez silną, niemal duchową więź. Zorua uwielbia zmieniać swoją postać, czasem przybierając formę Kaelena… co bywa niepokojące. Jest zwinny, przebiegły i lojalny do grobu.
Strony: 1